Molimo Vas instalirajte ili ukljuиite flash plugin


» Sportska masaza
 

      S P O R T S K A   M A S A Z A

 

Sportska masaza se primenjuje pre , za vreme ili posle intenzivnog treninga ili takmičenja . Cilj sportske masaže je da brže i efikasnije otkloni sve štetne i ne poželje posledice , koje nastaju usled pojačanih psihofizičkih napora sportista.

Sportskom masazom zagrevaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava izbacivanje otpadnih stvari i mlečne kiseline iz organizma. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim povredama, povećava opseg pokreta , snagu povredenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.

 

Fiziološko delovanje sportske masaže je slično kao i fiziološko delovanje obične masaže. I ovde se koriste klasični zahvati, ali su oni posebno prilagodjeni vrsti sporta , sportisti i ciljevima koji se zele postići. Organizacija masaže, kao i uslovi za njeno sprovodjenje bitno se razlikuju od terapeutske masaže. Naročito se razlikuju prostor za masiranje i maserovo ponašanje. Masaža sportista se mora prilagoditi specifičnim okolnostima sporta, kao i terenu (teren, svlačionica, ring, strunjača ili sl.)

 

 

 

 

 

 

 


 

sportska masazaSportska masaža je poseban tip masaže koji se preporučuje kako profesionalnim sportistima tako i rekreativcima, kao i svima čije je telo izloženo većim naporima.
 

Zagrevanje i opuštanje tkiva, poboljšavanje cirkulacije, poravnavanje mišićnih vlakana, ubrzavanje izbacivanja mlečnih kiselina iz organizma, razlog su za primenu sportske masaže.
Naša je terapija posebno delotvorna prilikom saniranja sportskih povreda. (povrede mišića i tetiva, distorzije, luksacije itd), kao i znatnog ubrzavanja procesa rehabilitacije.

 

60min 1800din...design by NormaReclamare