Molimo Vas instalirajte ili ukljuиite flash plugin


» shiatsu masaza
 

    S H I A T S U    M A S A Z A  

 

Shiatsu je metoda kojom se klijent tretira preko odjeće ( trenirke ). Jedna od rijetkih metoda koja se primjenjuje na strunjačama radi bolje ugode i učinka za klijenta i praktičara.

Prije početka tretmana primjenjuje se intervju kojim se dolazi do uže problematike u klijentovom životu. Nakon intervjua praktičar postavlja dijagnozu cijeloga tijela promatranjem i uočavanjem određenog disbalansa kao što su promjene boje kože, promjene na licu, postura tijela i promjene u boji glasa. Dijagnoza se isto tako ispituje palpiranjem područja hare ( područje trbuha ) ili područja leđa te se kreče u daljnji tok tretmana. Uloga respiratornog sustava ima ključnu ulogu u tretmanu jer se dubokim disanjem klijentovo tijelo prije opusti što time olakšava bolji protok u tijelu.

U tretmanu ovisno o potrebi primjenjuju se lagana, fascijalna istezanja ( nogu, ruku, glave ), rokinzi (primjenjuju se čvrsti, brzi pritisak na bolnom dijelu kako bi se uklonila blokada, što dovodi do olakšanja, oslobađanja zarobljene energije i opuštanja ), ampuka ( lagani pokreti kojima se tretira područje trbuha zbog rasterečenja lumbalnog područja, kod menstrualnih tegoba i radi opčeg opuštanja ), rotacije udova i zglobova, korektivni zahvati na koštano-mišićnoj strukturi i istezanja mišića, alati su kojima shiatsu praktičar pokreće životnu energiju i omogućava slobodan pokret u tijelu.

 

Esencija i bit shiatsua je dodir – pritisak. Pritisak palcem ili dlanom se primjenjuje kada u tijelu postoje blokade gdje je prisutna napetost, toplina i bol ( jicu stanja ) i slabim područjima gdje su pojave kao što su praznina, hladnoća i bolovi ( kyo stanja ). Palcem ili dlanom se pritišću točke na tijelu koje potiču bolji protok i funkciju meridijana. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini (TKM), meridijani su mreže kanala koji su povezani sa pojedinim organima i tjelesnim sustavima. Protok te energije može poremetiti vanjska trauma (ozljeda ), drugi elementi iz okoline ( hladnoća, vlaga, toplina, mikroorganizmi ) ili unutarnji emocionalni čimbenici (ljutnja, tjeskoba, strah, napetost..)

 

             

 design by NormaReclamare